
 
An Rannóg Talamhúsáide, Pleanála agus Iompair 
Land Use, Planning & Transportation Department  
Telephone:  01 4149000 Fax:  01 4149104 Email:  planning.dept@sdublincoco.ie 
 
J.E. Keating & Associates 
4, Holbar House 
East Douglas Village 
Douglas 
Co. Cork 
 

PLANNING & DEVELOPMENT ACT 2000 (as amended) 
 

Decision Order Number  PR/1421/21 Date of Decision  03-Nov-2021 
Register Reference           SD21A/0286 
 

Date                      20-Oct-2021 

 
Applicant: Alrewas Investments Limited 
Development: Erection of a temporary golf gym pavilion and all associated site works. 
Location: Hermitage Golf Club, Lucan, Co. Dublin. 
Application Type: Permission 
 
Dear Sir/Madam 
 
I return herewith the Planning application submitted by you on 20-Oct-2021. 
 
Evaluation of this application under the terms of Articles 16 – 26 of the Planning & 
Development Regulations 2001 (as amended) deems this application to be INVALID and 
therefore it cannot be considered by the planning authority for the following reasons:- 
 
1. Article 18(1)(d):- In Newspaper Notice there is no indication that works are to be carried out 

on an existing or proposed Protected Structure 
Structure is within curtilage of RPS002 

2. Article 17(1)(b):- The Site Notice is not erected within the 2 weeks before the making of the 
application. 

3. Article 19(1)(a):- On the Site Notice there is no indication that works are to be carried out on 
an existing or proposed Protected Structure . 
Structure is within the curtilage of RPS002 

4. Article 22(1)(e):- On the application form the area of the site has been omitted. 
Site area appears incorrect (punctuation) 

 
 
 



 
 
 
5. Article 22(1)(g):- On the planning application form there is no indication if the development 

consists of or comprises the carrying out of works to a Protected Structure or proposed 
Protected Structure. 
Question 17 not indicated site is within curtilage of RPS. 

6. Article 22(2)(b):- The scale is not correct (1:1000 for urban areas; 1:2500 for rural areas). 
Scale is not 1:000 or 1:2500.  Application site should be in red and other land in 
ownership blue. 

7. Article 23(1)(a):- Site or layout plans are not to correct scale (not less than 1:500). Site 
boundary is not marked in red and buildings, roads, boundaries, septic tanks, percolation 
areas, bored wells, significant tree stands and other features on, adjoining or in the vicinity of 
the land or structure, have not been shown. 
Site layout is provided at 1:100 nts, boundary not indicated. 

8. Article 23(1)(c):- The site layout plan and other plans do not show the levels or contours of 
the land and proposed structures relative to the O.S. datum or a temporary local benchmark. 
No OS datum provided. 

9. Article 23(1)(d):- Elevations of the proposed structure do not show the main features of any 
buildings which would be contiguous to the proposed structure whether within the site or in 
the vicinity, at a scale not less than 1:200 and where the development would involve work to 
a protected structure or proposed protected structure, shall show the main features of any 
buildings within the curtilage of the structure which would be materially affected by the 
proposed development. 
All elevations(not just front) must show main features of contiguous buildings 
No contiguous elevations provided. 

10. Article 23(1)(f):- The distance of the structure from the boundaries of the site are not 
indicated on the site or layout plans. 

 
Therefore, in accordance with Article 26 (5) of the Planning & Development Regulations 2001 
(as amended), all particulars, plans, drawings and maps submitted with the application are 
returned herewith.  Please note that the maps/documents have been divided into 6 individual 
sets and in the interests of prompt processing applications for validation a re-submission of 
this application should be returned in the same format. If all 6 sets are not returned then 
only the sets included herewith need be submitted in the event of a resubmission of the 
application. 
 
The applicant is requested to remove the Site Notice or notices erected or fixed pursuant to 
Article 17 (1)(b) of the Planning & Development Regulations 2001 (as amended). 
 
Please contact the undersigned with the bank details to arrange a refund of the fee paid. 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
However, if it is intended to resubmit the application and no refund has been sought, this should 
be mentioned in the covering letter accompanying the application and the fee can be transferred 
to the new application. 
 
 
 
 
                   Yours faithfully, 
 
    
          _______M. Dodrill_____    05-Nov-2021 
                   For Senior Planner 



 
 


